Mennesker fra alle samfunnslag og samfunnsposisjoner søker healing, og har gjort dette til alle tider. Healing handler om energier, og healeren benytter ulike verktøy og evner for å oppdage fastlåste energier og for å løse disse opp.

Energisystemene hos et menneske

Du har kanskje hørt om både chakraer og aura? Dette er systemer som veldig mange healere bruker når de jobber. I tillegg har vi energibanene – meridianer. Vi gir deg et lite innblikk i chakrasentrene, som mange healere jobber med å få i balanse igjen. Som du kan lese nedenfor, er det mange typiske og vanlige sykdommer som er forbundet med ubalanse i ulike chakraer.

Chakra:

Enkelt forklart sier vi at chakraene er energisentre som ligger i kroppen. Det finnes godt over hundre slike sentre, men i “dagligtale” så er det 7 til 8 hovedchakraer vi konsentrerer oss om. Hvert av disse chakraene er assosiert med fysiske organer og kroppsfunksjoner, så vel som farger, følelser og egenskaper.

Rotchakra:

Det første chakra kalles rotchakra, og er plassert mellom anus og kjønnsorganet. Den er forbundet med binyrene og kjønnskjertlene, og påvirker de viktige hormonene adrenalin og noradrenalin. Når den er i ubalanse kan den gi symptomer som forstoppelse og hemoroider, fedme, depresjon og lav selvtillit, problemer med blæren og impotens samt hyperaktivitet.

Harachakra:

Det andre chakra er harachakra. Det ligger omtrent fire fingerbredder nedenfor navlen, bak skambenet. Dette chakraet er også forbundet med binyrene og kjønnskjertlene, og påvirker kjønnshormonene testosteron og østrogen. Når harachackra er i ubalanse kan det oppstå befruktningsproblemer og impotens, problemer med nyrene, muskelkramper, allergier, energimangel og aggresjon. Selvfornektelse, skyld og angst er vanlige psykiske symptomer på ubalanse i dette chakraet.

Solar Plexus:

Det tredje chakraet heter solar plexus, og ligger like under brystbenet. Den er forbundet med bukspyttkjertelen, og påvirker insulinhormonet. Dersom dette er i ubalanse kan du oppleve fordøyelsesrelaterte problemer og diabetes. Du kan ha problemer med å puste i tillegg til matallergier. Du kan være meget intellektuell, en krevende perfeksjonist og arbeidsnarkoman. Lav selvtillit, angst og depresjon er også vanlig ved ubalanse i dette chakraet.

Hjertechakra:

I det fjerde chakraet, hjertechakraet, oppstår det lidelser relatert til hjerte og lungekretsløpet. Hjertechakraet ligger midt på brystbenet, og er forbundet med thymuskjertelen. I tillegg til høyt blodtrykk og astma, kan det vise seg som paranoide følelser og tanker, redsel for avvisning, for å gi seg hen og for å miste kontrollen samt tendenser til å være overkritisk og manisk-depressiv.

Halschakra:

Halschakraet handler om kommunikasjonen vår. Det ligger i halsgropen, og påvirker hormonet thyroksin og skjoldbruskkjertelen. Influensa, halsbetennelse og forkjølelse er vanlig ved ubalanse her. Likeså er problemer med stoffskiftet og problemer med å uttrykke seg selv. Muskelspenninger eller hyperaktivitet kan også ha sitt utspring i ubalanse i halschakraet.

Pannechakra:

Pannechakraet kaller ofte for det tredje øyet, og sitter midt i pannen. Det er forbundet med hypofysen og vasopressin, et antidiuretisk hypofysehormon. Hodepine, uforklarlige smerter, utslitthet og diaré kan være symptomer på ubalanse her. Oversensitivitet, schizofreni, fanatisme og mareritt er også vanlige uttrykk for ubalanse i pannechakra.

Kronechakra:

Kronechakra sitter på toppen av hodet, der hvor babyer har den myke fontanellen sin. Den er forbundet med epifysen, og påvirker kroppens serotonin, enteramin og melatonin. Når kronechakra ikke er i balanse, kan du oppleve migrene, frustrasjoner, psykoser og mangel på livsglede. I tillegg kan du oppleve flass, skallethet og mørke ringer under øynene.